17. juni 2012

Kattepuskake med smørkrem


Vi lager stadig varianter av kattepuskaka. Denne er laget med samme sjokoladekake som jeg brukte til bilkaka. Katten er formet som den vanlige kattepuskaka. Fylt med glasuren som på den kaka, men pyntet med smørkrem med sjokolade og kaffe.


Høy sjokoladekake: 
Skru på ovnen på 180 grader.

4 egg, 5 dl sukker, 200g smør, 3 dl melk, 5 dl (400g) hvetemel, 2 ss vaniljesukker, 3 ss kakao, 4 ts bakepulver.

Jeg hadde først bakepapir rundt hele formen i tilfelle kaka ble så høy at den ville gå ut av formen. 

Egg og sukker ble pisket til eggidosis. Deretter ble smeltet smør og melk tilsatt. Rørte deretter det tørre inn forsiktig.

Røra ble hatt i formen og kaka ble stekt i ca 50 minutter. La kaka avkjøles i ovnen.



Sjokoladeglasur:
150 g melis
60 g margarin
1,5 ss sterk kaffe
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao

Glasur: Smøret smeltes og deretter blandes alt. Varmes i mikrobølgeovn til slutt for da er det lettere å smøre på den avkjølte kaken.




Smørkrem med sjokoladesmak:
100g margarin (rom temp)
300g melis
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss kaffe

OBS: Jeg lagde x3 av denne oppskriften for denne kaka. Da hadde jeg nok til å først dekke hele kaka, deretter stjerner på hele.

Margarin og melis kjøres sammen i kjøkkenmaskinen. Skru ned hastighet og tilsett kakao, vaniljesukker og til slutt kaffe. Skru opp hastigheten og visp til det får kremkonsistens.

Tilslutt: Pynt med masse nonstop og lakrissnører.



1 kommentar:

iingvild.o@gmail.com