16. november 2008

Krydderkake

margarin/smør 150g
egg 3 stk
sukker 3 dl
malt kanel 1 ss
malt ingefær 1 ss
malt nellik 1 ss
rømme el kulturmelk 1 1/2 dl
stivt tyttebærsyltetøy 1 1/2 dl
natron 1 ts eller bakepulver 2 ts
hvetemel 4 1/2 dl

Til formen : smeltet margarin, siktet strøkavring eller semulegryn.

Smør og strø en avlang kakeform på ca. 2 liter.

Smelt smøret og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis, gjerne med håndmikser. Bland i krydder rømme el kulturmelk, tytebærsyltetøy, natron el bakepulver, smeltet margarin/smør og mel. Fyll røren i formen.

Stek på nederste rille i ca. 1 time ved 175 grader C.

La kaken stå noen minutter i formen før den hvelves på rist. Avkjøl kaken under klede.

Holder seg i boks ca. 14 dager, i dypfryser 3-6 mnd.

1 kommentar:

  1. Fant din fine oppskrift på Internett og kan love at det ble en god kake!

    SvarSlett

iingvild.o@gmail.com